Ako Bezpečne Odstrániť Gél Lak Doma

Pokušenie strhnúť, odlepiť alebo odhryznúť z nechtu gél lak,  je zvyčajne prvé domáce “riešenie” , ktoré Vás napadne. Je to silné nutkanie, ale odolajte mu. Keď si odlupnete lak, odoberáte a poškodzujete ním vrstvy nechtového lôžka, vďaka čomu sú nechty náchylne na poškodenie a lámanie sa. 

Dobrou správou je že gélovú manikúru si môžete odstrániť doma bez toho, aby ste chodili do salónu a aby ste si nepoškodili nechty. Najlepším spôsobom, ako si bezpečne odstrániť gél-lak,  vyžaduje trochu času a trpezlivosti, ale pomôže Vám udržať Vaše nechtíky v dobrej kondícii. 

 

Čo budeme potrebovať?

 

Budeme potrebovať pilník, gél lak remover, buničinu, alobal alebo pomocník na odstraňovanie gél laku, pomarančové drievko a olejček na nechty

Ak máme všetko prichystané nájdime si vhodné a dobre vetrané miesto, aby sme nemuseli dýchať výpary z gél lak removéru. Celá procedúra nám zaberie cca 30 minút.

Ako prvý krok predtým ako použijeme odstraňovač gél laku, zoberieme si pilník najlepšie je zrnitosť 180, pomaly a jemne prebrúsime vrchnú vrstvu gél laku. Nejde nám o to, aby sa sme zbrúsili gél lak z nechtu. Skutočne sa snažíme zbrúsiť len vrchný náter, takže to berte pomaly. "Vyvarujte sa prílišnému pilovaniu. V podstate chcete len odstrániť lesk z nechtu.

Potom pokožku okolo nechtov a končekov prstov natrite olejom alebo hustým krémom. Toto zabezpečí ochranu pred acetónom, ktorý  pokožku veľmi vysušuje.

Kľúčom k odstráneniu gélového laku je namočenie končekov prstov do gél lak removéru. Môžete to urobiť v malej miske naplnenej gél lak removérom a kvapkou alebo dvoma kvapkami kutikulového oleja, alebo môžete na každý necht použiť namočenú vatu. Umiestnite vatový tampón nasiaknutý odstraňovačom na necht a pomocou alobalu alebo pomôckou zaistite vatový tampón na na nechte. Takto aplikujte na každý necht.

Nechajte pôsobiť 10 - 15 minút a skontrolujte svoj pokrok. Gél-lak by mal vyzerať, akoby sa odlepil z nechtu a zdvihol sa. Zvyšný lak by sa mal dať odstrániť pri malom alebo žiadnom tlaku - ak nie, opakujte to s tampónom nasiaknutým odstraňovačom na ďalších päť minút a skúste to znova. Keď sa všetok gélový lak na nechty uvoľní, stiahnite z každého prsta alobal a pomocou vaty mierne zatlačte na necht. Na zostávajúce škvrny jemne použite pomarančové drievko. Drevené nástroje môžu byť živnou pôdou pre baktérie, preto ich po každom použití zlikvidujte a nezdieľajte ich s priateľmi. Po dlhom acetónovom dobrodružstve budú vaše nechty pravdepodobne trochu suché. Doprajte im wellnes. „Nechty si namočte na päť až sedem minút do kokosového oleja, potom si ich na nechtové lôžka naneste kutikulovým olejom, Na záver sa odporúča krém na ruky