AKO SA STARAŤ O CLIP IN VLASY

AKO SA STARAŤ O PRÍČESKY Z CLIP-IN VLASOV?

 

Naše vlasy sú každý deň vystavené podmienkam vonkajšieho počasia. Dážď, vietor, ale i nečistoty obsiahnuté vo vzduchu, na ne útočia každý deň. Naše prirodzené vlasy sú vyživované z pokožky hlavy a preto sa týmto nepríjemným podmienkam vedia do určitej miery brániť. Problém nastáva pri vlasoch clip-in, ktoré pochádzajú z ľudského zdroja, avšak priamy kontakt s pokožkou stratili a prišli o prirodzenú výživu pokožky. Je preto dôležité myslieť na to, ako im zabezpečiť dostatočnú starostlivosť a zabezpečiť tak ich krásu a výdrž po dlhý čas.

 

Umývanie príčesku

Príčesok je vhodné umývať vo vlažnej vode a ako pomocník vám určite výborne poslúži kvalitný šampón a balzam na vlasy, ktoré prinesú vlasom jemnú starostlivosť a výživu. Vlasy v žiadnom prípade netrite o seba, pretože by došlo k poškodeniu a rozštiepeniu vlasového vlákna. Jemné ich stláčajte v rukách a odstraňujte z nich prach i ostatné nečistoty. Jemná starostlivosť zaručí dlhotrvajúcu krásu. Po umývaní jemne vytlačte z príčesku vodu, ale nesušte ho fénom a vyhnite sa i ostatným zdrojom tepla, ktoré len spôsobujú krehnutie vlasového vlákna a jeho následné znehodnotenie. Výborným krokom je i pravidelné skracovanie končekov na príčesku, ktoré zabráni rýchlemu znehodnoteniu a štiepeniu. Zaujíma vás ako často sa odporúča umývanie a samotná starostlivosť o príčesok? My odporúčame približne dvakrát za mesiac, pretože i časté umývanie môže viesť k poškodeniu a znehodnoteniu, ktoré rozhodne nechcete riskovať.

 

Styling

Ak sa chystáte na svoj príčesok vyskúšať kulmu či žehličku, rozhodne by ste nemali podceňovať ochranu. Stavte na kvalitný sprej, ktorý ochráni vlasové vlákno pred teplom a zabráni tak jeho rýchlemu štiepeniu. Vlasový sprej voľte kvalitný, stavte na overené značky a rozhodnete nesiahnite po produktoch pochybnej kvality, ktoré by nemuseli mať na vlasy požadované účinky. Chcete predsa zaručiť tú najlepšiu starostlivosť. Sprej odporúčame na vlasy aplikovať pred každým stylingom a rozhodne tento krok nevynechávať.

 

Farbenie vlasov – je vhodným krokom?

Často sa stáva, že zatúžime po zmene a farbenie vlasov je jednou z najčastejších zmien vzhľadu. Ako je to však s farbením príčesku? Farbenie vždy podstupujete na vlastnú zodpovednosť a rozhodne to nie je krok, do ktorého by ste sa mali bezhlavo vrhnúť. Pred aplikovaním farby sa poraďte s odborníkom a voľte len farby overených a certifikovaných značiek. Farby pochybnej kvality môžu viesť k poškodeniu vlasov a znehodnoteniu príčesku.