NÁVOD - AKO NA GELOVÉ NECHTY

GÉLOVÉ NECHTY – AKO NA TO?

 

Žiarivé farby, prekvapivé vzory, odzbrojujúca geometria i nadčasová elegancia. To všetko môžu zosobňovať a predstavovať gélové nechty, vďaka ktorým budú vaše ruky vždy dokonale upravené. Dnes už nie je žiadny problém vytvoriť gélové nechty pohodlne a jednoducho. Zaujíma vás ako na to? S radosťou vám to prezradíme a vďaka našim radám zažiaria i vaše nechty. Necháte sa presvedčiť a vytvoríte na nechtoch miniatúry umeleckých diel?

 

1. krok: Rozhodne vždy začínajte dezinfekciou rúk. Necht očistite pomocou tampónu a čističa, ktorý vám pomôže zbaviť sa nečistôt i mastnoty.

 

2. krok: Nechtovú kožičku pomocou vhodných nástrojov zatlačte, prípadne veľké nadbytočné kusy odstráňte pomocou klieštikov. Pred samotným zatlačením môžete použiť i zmäkčovať, práca bude potom oveľa jednoduchšia.

 

3. krok: Nechty upravte pomocou pilníka. Jemnou stranou prejdite každý nechty a postarajte sa o to, aby na nich neostalo žiadne lesklé miesto. Čiastočky po použití pilníka odstránite jednoducho pomocou štetca.

 

4. krok: Nechajte si záležať pri výbere správneho tipu na necht. Tip by mal šírkou odpovedať šírke vašich prírodných nechtov. Necht ešte raz zbavte mastnoty pomocou čističu a na lepiacu stranu tipu naneste lepidlo.

 

5. krok: Tip prikladajte pomaly kolmo dolu (zabezpečíte tak rovnomerné nanesenie lepidla). Snažte sa pre optimálnu dávku lepidla, ktorá nebude vytekať. Ak by sa vám to však na prvýkrát nepodarilo, okamžite odstaňte všetko nadbytočné pretekajúce lepidlo.

 

6. krok: Tip skráťte pomocou gilotíny a pomocou pilníka ho upravte do požadovaného tvaru. Dbajte na to, aby bočné línie tipu boli rovnobežné a presne nadväzovali na vaše prírodné nechty. Odstráňte prach, ktorý vznikol po opilovaní nechtov.

 

7. krok: Nechty očistite čističom a na prírodný necht, na ktorom nie je nalepený tip, naneste primer, ktorý následne necháte tvrdnúť približne 30 sekúnd v UV lampe.

8. krok: Špičku nechta zbrúste bielym blokom, vďaka čomu vznikne hladký povrch, na ktorý pomocou štetca nanesiete biely lak na špičku nechtu (nemusíte sa obmedzovať len na biely – ak máte náladu na experimentovanie, vyskúšajte i farebný). Výsledok nechajte tvrdnúť v UV lampe približne 2 minúty.

 

9. krok: V tomto kroku sa vašim pomocníkom stane štetec, pomocou ktorého budete nanášať gél od špičky smerom k nechtovému lôžku (dávajte si pozor na to, aby sa gél nedostal na pokožku – ak by sa tak stalo, odstráňte ho). Gél nechajte tvrdnúť v UV lampe približne 2 minúty.

 

10. krok: Opäť nanášajte gél. V tomto prípade sa na stred nechta nanáša hrubšia vrstva, ktorá sa pomocou plochého štetca rozotiera do strán a vzniká tzv. C-oblúk. Modelácia tohto útvaru zabezpečuje, že nechty budú odolnejšie voči nárazom i samotnému poškodeniu. Gél nechajte opäť tvrdnúť približne 2 minúty.

 

11. krok: Odstráňte lepkavú vrstvu na povrchu nechtu pomocou čističu gélu a odstráňte nežiadúce nerovnosti. Dbajte na to, aby C-oblúk ostal zachovaný. Naneste poslednú tenkú vrstvu modelovacieho laku alebo stavte na vrchný gél s leskom.

 

12. krok: Nezabudnite ani na ošetrenie okolia nechtov pomocou výživných prípravkov na nechtovú kožičku. Vynikajúcim krokom je napríklad aplikácia oleja či výživného krému.