STAROSTLIVOSŤ O PREDĹŽENÉ VLASY

Ako sa starať o predĺžené vlasy?

Vlasy vo všeobecnosti vyžadujú množstvo starostlivosti, aby sa nám vo výsledku mohli odmeniť krásnym a zdravým výzorom. Sú korunou krásy, ktorá vyžaduje pravidelnú a náročnú starostlivosť. V prípade, že ste sa rozhodli pre predĺženie vlasov, musíte automaticky počítať so zvýšenou starostlivosťou. Predĺžené vlasy vyžadujú jemné zaobchádzanie, pretože len tak sa vám môžu odvďačiť krásnym vzhľadom. Pár typov pre starostlivosť o predĺžené vlasy vám s radosťou prezradíme!

1. Starajte sa o ne tak ako o svoje prirodzené vlasy

Vlasy sa predlžujú niekoľkými rôznymi metódami. V prípade, že ste stavili na predĺženie metódou Tape-in či Microloop, môžete svoje vlasy umývať spoločne s prírodnými vlasmi a nevyžaduje sa ich odopínanie (pre istotu si však vždy u svojho kaderníka overte, ako sa o daný spoj starať). Pri starostlivosti stavte na šampón, ktorý je vyživujúci a stará sa o nápravu poškodeného vlasového vlákna. Ak stavíte na skutočne profesionálny produkt, môžete si byť istá, že vlasy sa budú ničiť oveľa menej – prírodné i predĺžené.

2. Nikdy nezabúdajte na kondicionér

Úlohou kondicionéru je vlasy zjemniť a hĺbkovo vyživiť. Vaše prírodné vlasy dostávajú výživu i z pokožky, predĺžené však túto vymoženosť nemajú a preto sa musíte spoľahnúť na všetky dostupné produkty, ktoré im ju poskytnú. Kondicionér sa postaví o vyživenie a uhladenie vlasového vlákna. Rovnako sa postará o zjemnenie, zamatový lesk a prirodzený vzhľad vašich vlasov.

3. Používajte len produkty určené na starostlivosť o predĺžené vlasy

Predĺžené vlasy vyžadujú zvláštnu starostlivosť a tú im môžu poskytnúť len priamo určené produkty. Pri starostlivosti o vlasy myslite predovšetkým na to, že produkt má vlasom pomôcť a nie ich poškodiť.

4. Trikrát a dosť

Rovnako ako prírodné vlasy, i predĺžené sa častým umývaním ničia a stávajú sa oveľa krehkejšími. Vlasy umývajte nanajvýš trikrát týždenne. V prípade, že vlastníte príčesok, ktorého umývanie sa odohráva oddelene, stanovte si hranicu dvoch umývaní mesačne. Zamerajte sa na použitie kvalitných prípravkov a príčesok jemne preperte v umývadle. Netrite o seba jednotlivé vlákna, nežmýkajte. Rovnako sa neodporúča sušiť vlasy fénom či ich vystavovať inému zdroju tepla. Nechajte vlasy prirodzene vyschnúť, tak neriskujete ich skrehnutie a následné poškodenie. Pri permanentnom predĺžení však myslite i na to, že do postele nikdy nesmiete ísť s mokrými vlasmi. Vlasy vždy vysušte a opatrne prečešte. Pri česaní začínajte pri končekoch vlasov a postupne rozčešte celé vlasové vlákno.

5. So stylingom opatrne

S vlasmi sa snažíme vykúzliť množstvo účesov. Narovnávame ich, vlníme alebo vystavujeme chemickému pôsobeniu. Pri predĺžených vlasoch však musíme ísť na vec opatrne. Veľkou výhodou je použitie sprejov na ochranu pred teplom zo žehličky či z kulmy. Vlasové vlákno je tak odolnejšie oveľa ťažšie sa poškodí. V prípade, že ste sa rozhodli pre farbenie, zverte sa do rúk odborníkovi a rozhodne nesiahnite po produktoch, ktoré nie sú dostatočne kvalitné. Pri svojich predĺžených i prírodných vlasoch dbajte vždy na profesionálny prístup.

6. Kúpacia čiapka či turban vedia mnohé zachrániť

Slaná voda, teplo zo sauny či chlórová voda v bazéne vedia s vlasmi pekne zatočiť. Používanie čiapky na kúpanie sa vie však nádherne vyrovnať s chlórom vo vode, turban vám zas pomôže pri návšteve sauny. Rozhodne nepodceňujte ani slanú vodu a pri návšteve prímorskej krajiny nezabúdajte na pravidelné oplachovanie vašich vlasov a samozrejme na použitie kvalitných prípravkov na ochranu vlasov.